Yahoo Hesabı Nasıl Silinir?

Eski e-posta adreslerinizi kapatmak sizin dağınıklığınızı biraz da olsa toparlayabilir. Ancak iş Yahoo hesabını kapatmaya gelince, güvenlik gereksinimleri ortaya çıkar. Son birkaç yıldır teknoloji dünyasını sarsan tüm veri ihlallerinden Yahoo gerçekten büyük payını alıyor. Yahoo hesabını kalıcı olarak nasıl sileceğinizi öğrenmek için bu yolu izleyin.

Yahoo Hesabı Nasıl Silinir?

Not: Eğer Yahoo hesabınızı silerseniz, My Yahoo ayarlarını, Flickr hesabını ve fotoğraflarını, Yahoo Messenger’ı ve Yahoo hesabınızla ilgili diğer tüm verileri de kaybedersiniz. Yahoo e-postasını kapatmadan önce, gelecekte ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgileri indirdiğinizden emin olun.

  1. Silmek istediğiniz Yahoo hesabınıza giriş yapın.
  2. Hesap sonlandırma hakkındaki bilgileri okuyun ve DEVAM düğmesine tıklayın. Yahoo hesabını silmenin, bu e-posta adresiyle ilgili ücretli servislere erişimi de kaldıracağını unutmayın.
  3. Kimliğinizi onaylamak için Yahoo şifrenizi girin ve EVET’e tıklayın. Hesabınız silinecektir.
  4. ANLADIM seçeneğine tıklayın

Fatura Bilgileri’nize gidin ve “Hizmetlerim” sekmesini seçip her bir üyelik için “İptal” bağlantısına tıklayın. Hesabınızın tamamını silmek için, Hesap Silme Linkini ziyaret edin. Silmek istediğiniz hesaba giriş yapmanız ve bu hesap parolasını doğrulamanız istenecektir.

Tebrikler! Yahoo hesabınızı sildiniz. Ancak Yahoo, silme işleminin tamamlanmasının yaklaşık 40 gün sürdüğünü ve bu işlemin bazı ülkelerde daha da uzun sürebileceğini söylüyor. Bu durum  Avustralya veya Yeni Zelanda’da kayıtlı hesaplar için yaklaşık 90 gün, Brezilyalı veya Tayvanlı kullanıcılar için yaklaşık 180 gün sürecektir.

Güvenliğinizi ve mahremiyetinizi sağlamak için her zaman kullanmanızı öneririz VPN

Hesabı sonlandırdıktan sonra, bu Yahoo hesabına gönderilen tüm e-postalar bir teslimat hatası mesajı ile geri dönecektir.

Bu süreçte fikrinizi değiştirirseniz, hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz. Hesabı yeniden etkinleştirmek için 40 gün içinde tekrar giriş yapmanız yeterlidir. Hesabınızı etkinleştirdiğinizde insanlar size yeniden e-postalar gönderebilecekler. Ancak hesabınız kapalıyken size gönderilen e-postalara erişemezsiniz.

Yahoo ayrıca, hesaplarınızın tamamen sonlandırılmasından sonra bile verilerinizin bazılarının kayıtlarında “muhtemelen kalabileceğini” bildirir. Hangi bilgilerin saklanabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için Yahoo’nun Veri Depolama ve Anonimleştirme destek sayfasını ziyaret edin.